ua

Всі новини

structure

ДО УВАГИ ЗАЯВНИКІВ!

28/02/2018

Повернутись

В ході кваліфікаційної експертизи, в період 2016-2017 років, яка здійснювалась відповідно до Методики проведення кваліфікаційної експертизи сортів рослин на придатність до поширення в Україні. Загальна частина. (наказ Мінагрополітики від 12 грудня 2016 року №540) встановлено наступне.

Низка сортів соняшнику однорічного, кукурудзи звичайної, сорго звичайного (двокольорового), сої культурної, картоплі не підтвердили групу стиглості, яка зазначалась заявниками в документах Заявки.

Відповідно ст. 29 Закону України „Про охорону прав на сорти рослинˮ Український інститут експертизи сортів рослин (далі - УІЕСР) проінформував заявників про виявлену невідповідність у Повідомленнях про результати польових досліджень кваліфікаційної експертизи сорту на придатність до поширення в Україні за 2017 рік.

Звертаємо Вашу увагу, що у Програмі польових досліджень кваліфікаційної експертизи сортів рослин ярого типу розвитку у 2018 році сорти згруповані за групами стиглості, встановленими за результатами експертизи 2016-2017 р.

Ви можете оцінити ріст та розвиток рослин за проведення кваліфікаційної експертизи відвідавши пункти досліджень УІЕСР відповідно затвердженого Порядку відвідування дослідних ділянок заявниками в період проведення польових досліджень (наказ УІЕСР від 16 серпня 2017 року №281-ОД). 

Повернутись