ua

Всі новини

structure

Участь співробітників Центру сертифікаційних випробувань у семінарі «Проблематика ГМО для українського ринку виробників сої та продуктів її переробки»

25/04/2018

Повернутись

Співробітники відділу лабораторних досліджень з кваліфікаційної експертизи сортів рослин (Центр сертифікаційних випробувань) Українського інституту експертизи сортів рослин (далі – УІЕСР) прийняли участь у семінарі з практичним тренінгом «Проблематика ГМО для українського ринку виробників сої та продуктів її переробки», який проходив 11 квітня 2018 року в Науковому центрі превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л. І. Медведя.

Програмою семінару були передбачені доповіді керівників структурних підрозділів установ-організаторів та Наукового центру превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л. І. Медведя, практичний тренінг-демонстрація для кількісного експрес-аналізу з визначення ГМО та ознайомча екскурсія в лабораторії Наукового центру превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л. І. Медведя.

В рамках тренінгу співробітниками Сігаловою І. О. та Марчук О. О. були проведені практичні дослідження щодо наявності ГМО в насіннєвому борошні за допомогою стріп-тесту та приладу скан-рідер QuickScan. Отже, програма семінару була насиченою, представлено великий об’єм інформації, яка буде корисною для роботи відділу. Практичні навички отримані в процесі тренінгу без сумніву є корисними для проведення подібних досліджень у відділі.



Фото_1. Учасники семінару

Фото_2. Колесник С. Д. «Гармонізація українського та європейського законодавства в сфері 

регулювання безпечності та якості харчових продуктів та сільськогосподарської сировини»


Фото_3. Драгущенко О. О. «Лабораторні та польові методи визначення ГМО: принцип роботи, 

порівняння та аналіз результатів. Створення лабораторії по визначенню ГМО «під ключ»


Фото_4. Учасники практичного тренінгу з визначення ГМО за допомогою стріп-тесту та 

приладу скан-рідер QuickScan


Повернутись