ВОС
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.12.2016 №547 затверджено методики проведення кваліфікаційної ескпертизи сортів рослин на відмінність, однорідність і стабільність:
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи зернових на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи олійних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи зернобобових та круп’яних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи технічних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи кормових та коренеплідних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи овочевих, картоплі та грибів на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи плодових, ягідних, горіхоплідних та винограду на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи декоративних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи лікарських та ефіроолійних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи лісових на відмінність, однорідність і стабільність.
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.08.2017 №465 затверджено методику проведення ескпертизи сортів маку східного (Papaver arientale L.) на відмінність, однорідність і стабільність:
- Методика проведення експертизи сортів рослин маку східного (Papaver orientale L.) на відмінність, однорідність і стабільність.
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.12.2017 №653 затверджено методику проведення ескпертизи сортів виду Tеффа (Eragrostis tef (Zuccagni) Trotter) на відмінність, однорідність і стабільність:
- Методика проведення експертизи сортів виду Теффа (Eragrostis tef (Zuccagni) Trotter) на відмінність, однорідність та стабільність.