ua

Всі новини

structure

Круглий стіл на базі Івано-Франківської філії Українського інституту експертизи сортів рослин

11/09/2023

Повернутись

На виконання заходів з нагоди 100-річчя формування національних сортових рослинних ресурсів України 8 вересня 2023 року було проведено тематичний круглий стіл на базі Івано-Франківської філії Українського інституту експертизи сортів рослин (с. Котиківка Коломийського р-ну).

Учасниками круглого столу були працівники Івано-Франківської філії, співробітники Українського інституту експертизи сортів рослин, ветерани сортовипробування, селекціонери, директор науково-дослідного інституту  хрестоцвітих культур і науковці Прикарпатської дослідної станції НААН,  представники закладу вищої освіти,  директор Департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської обласної державної адміністрації, бувший директор насіннєвої інспекції, голова Городенківської територіальної громади, староста с. Котиківка.

Працівників філії було відзначено грамотами, подяками, вітальними листами УІЕСР та почесними грамотами Івано-Франківської обласної державної адміністрації. У своїх виступах учасники представили та обговорили історичні етапи формування сортовипробувальної мережі України та Івано-Франківщини зокрема. Під час обговорення актуальним було питання про співпрацю філії з іншими науковими установами НААН та закладами вищої освіти. Також було розглянуто питання стану й реалізації завдань УІЕСР як експертного закладу відповідно до міжнародних вимог.

Світлини: (джерело – редакція газети «Край»)

news-item

news-item

news-item

news-item

Повернутись