ua

Всі новини

structure

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

30/06/2023

Повернутись

27-28 червня 2023 р. з метою підвищення кваліфікації проведено семінар-тренінг працівників Українського інституту експертизи сортів рослин (далі – УІЕСР) та Миронівський інститут пшениці імені В.М. Ремесла НААН (далі – МІП ім. В. М. Ремесла) за темою «Особливості селекції та сортовипробування зернових культур» на базі МІП та Черкаської філії УІЕСР. До участі у семінар-тренінгу залучені фахівці філій та співробітники УІЕСР, а також провідні фахівці МІП. Для слухачів курсу прочитано ряд лекцій та проведено практичні заняття в польових умовах МІП ім. В. М. Ремесла та Черкаської філії УІЕСР.

27 червня зі вступним словом до учасників навчання звернулася заступниця директора з наукової роботи, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Віра Кириленко, яка висвітлила основні напрями і досягнення роботи МІП ім. В. М. Ремесла. Провідні фахівці МІП ім. В. М. Ремесла познайомили слухачів з етапами та методами створення вихідного матеріалу пшениці озимої, ярої та ячменю озимого та ярого, розробками та програмами оцінки зернових за морозостійкістю та посухо- жаростійкістю, за груповою стійкістю проти основних збудників хвороб. Слухачі семінару-тренінгу оглянули селекційні розсадники, розсадники попереднього та конкурсного сортовипробування і розмноження нових сортів. Ознайомились з аналізом погодних умов за 100 років та їх впливом на розвиток пшениці м’якої озимої в умовах центральної частини Лісостепу України.

28 червня в. о. заступника директора УІЕСР, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Світлана Гринів ознайомила присутніх з діяльністю УІЕСР та його значенням у формуванні сортових ресурсів України. В ході навчання були висвітлені методичні засади проведення кваліфікаційної експертизи сортів рослин групи зернових, а також практичні засади організації та проведення кваліфікаційної експертизи на відмінність, однорідність та стабільність і на придатність сорту для поширення групи зернових. Слухачі курсу в польових умовах ознайомились з практичними засадами організації та проведення ділянкового (ґрунтового) сортового контролю зернових культур.

Після підведення підсумків навчання в. о. заступника директора УІЕСР, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Світлана Гринів подякувала всім за проведену роботу та побажала плідної співпраці, а нашому народу – Перемоги. Всі слухачі, після закінчення навчання, отримали сертифікат щодо участі у семінарі-тренінгу.











Повернутись