ua

Всі новини

structure

Мінагрополітики провело перевірку стану закладки польових дослідів кваліфікацій експертизи сортів рослин

28/04/2022

Повернутись

27 квітня 2022 року відбувся візит до Житомирської філії Українського інституту експертизи сортів рослин у складі Директора Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Ігоря Віштака, начальника відділу реєстрації прав на сорти рослин Департаменту аграрного розвитку Галини Каражбей та т.в.о. директора Українського інституту експертизи сортів рослин Наталії Грюнвальд.

Метою візиту була перевірка стану закладки польових дослідів кваліфікацій експертизи сортів рослин на придатність до поширення та на відмінність, однорідність та стабільність, а також ділянкового (ґрунтового) сортового контролю.

За результатами огляду дослідів встановлено, що рослини знаходяться в доброму стані, культура землеробства на відповідному рівні, філія забезпечена в повному обсязі мінеральними добривами та засобами захисту рослин.

Колективом філії на чолі із керівником започатковано та здійснено низку заходів щодо облаштування робочих місць спеціалістів, ремонту адміністративної будівлі, приведення в належний стан території філії та планується восени закласти молодий фруктовий сад.

Джерело: https://minagro.gov.ua/news/mi...

Повернутись