ua

Всі новини

structure

VI МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ «СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР»

25/04/2018

Повернутись

20 квітня на базі Миронівського інституту пшениці імені В. М. Ремесла відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція молодих учених «Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур», присвячена 55 річчю реєстрації сорту-шедевру пшениці м’якої озимої Миронівська 808.

Організаторами цієї наукової події, що стала вже традиційною, виступили Рада молодих учених Миронівського інституту пшениці імені В. М. Ремесла НААН України та Українського інституту експертизи сортів рослин за підтримки Національної академії аграрних наук України, Міністерства аграрної політики та продовольства України.

У конференції взяли участь близько 180 молодих науковців та студентів із МІП, Українського інституту експертизи сортів рослин, Білоцерківського національного аграрного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України, ВО НУБіП України «Немішаєвський агротехнічний коледж» та інших освітніх та наукових закладів.

Проведення науково-практичних конференцій – це чудова можливість представлення наукових здобутків, об’єднання наукових колективів з метою подальшої співпраці. Запрошене старше покоління вчених активно приймало участь у науковій дискусії та підтримувало молодих науковців, аспірантів, студентів, адже останні достойно представляли своїх наставників.

У складі президії – директор МІП Олександр Анатолійович Демидов, голова ради молодих учених МІП Олександр Володимирович Гуменюк та голова ради молодих учених УІЕСР Лариса Михайлівна Присяжнюк.

З привітальними словом виступив директор МІП Олександр Анатолійович Демидов. В доповіді він окреслив історію Миронівського інституту пшениці імені В. М. Ремесла, відмітив великий вклад академіка В. М. Ремесла в становлення та розвиток інституту, висвітлив плани на майбутнє – збільшення кількості сортів селекції МІП у Державному реєстрі сортів придатних до поширення в Україні, розвиток нових напрямів селекції, розширення міжнародного співробітництва та зміцнення кадрового потенціалу науковців.

З виступом за темою присвячення конференції виступив Олександр Володимирович Гуменюк. Основною тезою виступу стало історія створення сорту-шедевру пшениці м’якої озимої Миронівська 808, його характеристик та поширення. Було наголошено про унікальність сорту, його генетичний потенціал у селекції.

З науковими доповідями на конференції виступили 12 молодих учених, яким були видані Посвідчення учасника конференції. Усі доповіді були змістовними і актуальними. Серед виступаючих були відзначені: Близнюк Богдана Валеріївна, молодший науковий співробітник лабораторії селекції озимої пшениці МІП, Правдіва Ірина Володимирівна, завідувач лабораторії якості зерна МІП та Борейко Олександр Анатолійович студент 3 курсу ВО НУБіП України «Немішаєвський агротехнічний коледж». За матеріалами конференції видано збірник тез доповідей..

Збірник тез VІ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених «Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур»

На завершення конференції Олександр Анатолійович Демидов та Лариса Михайлівна Присяжнюк подякували учасникам за змістовні наукові доповіді, а старшому поколінню науковців – за практичну допомогу, влучні запитання та коментарі, які сприяють більш повному розкриттю результатів досліджень.

По завершенню учасники конференції сфотографувалися біля пам’ятника академіку Василю Миколайовичу Ремеслу.


 Учасники конференції


Президія конференції – голова ради молодих учених УІЕСР Лариса Присяжнюк, директор МІП Олександр Демидов, голова ради молодих учених МІП Олександр Гуменюк



Вручення сертифікату учасника науковому співробітнику УІЕСР Топчій Оксані Володимирівні


Повернутись