ua

Всі новини

structure

Відкриття селекційно-дослідної станції компанії ТОВ «ДСВ-Україна»

04/07/2018

Повернутись

26 червня 2018 року в селі Дубіївка Черкаського району Черкаської області відбулося офіційне відкриття селекційно-дослідної станції компанії ТОВ «ДСВ-Україна».

   У заході прийняли участь співробітники Українського інституту експертизи сортів рослин Дудка Т. та Худолій Л.

   Відкривали станцію директор ТОВ «ДСВ-Україна» Ярослав Теличко, директор селекційно-дослідної станції Ігор Гаро, головний селекціонер DSV Гайнріх Буш та засновники компанії  DSV.

   Будівництво станції було розпочато у квітні 2016 року. Цій ідеї передувала майже десятирічна робота саме в Україні над адаптивною селекцією на орендованих площах з метою оптимізації підходів щодо створення, добору й випробування перспективного матеріалу в ланках селекційного процесу та виведення нових сортів. 

   Наразі на місці вже працює 9 осіб, які зайняті в селекційному процесі й перевіряють німецькі сорти, котрі подають на реєстрацію та обирають із дореєстраційного блоку насіннєвий матеріал із високим потенціалом.

   Загальна площа території під будівлею станції займає 1500 м2.

   Загальна сума інвестицій у спорудження об'єкту становить 550 тис євро, - розповів директор селекційно-дослідної станції Ігор Гаро.

   Відповідно до програми були представлені доповіді представників та керівників компанії ТОВ «ДСВ-Україна», їх партнерів та селекціонерів. З вітальним словом до компанії звернулися Наталія Ніколенко - завідувач сектору охорони прав на сорти рослин Міністерства аграрної політики та продовольства України та Сюзанна Григоренко – в.о. директора насіннєвої асоціації України.

   Програмою було також передбачено відвідування дослідних ділянок компанії ТОВ «ДСВ-Україна». В рамках огляду поля було презентовано різні сорти пшениці озимої та ріпаку озимого компанії DSV. Також в роботі був продемонстрований селекційний комбайн, який відразу ж, не відриваючись від процесу, в полі оцінює урожайність та вологість насіння. Цей комбайн може зібрати за добу 600-700 ділянок.

"Наразі на новоствореній станції вже відібрано два цікавих перспективних сорти пшениці озимої, які є результатом роботи селекціонера «ДСВ-Україна»", - повідомив директор компанії Ярослав Теличко. Цього року їх уже передали на дослідні посіви до країн ЄС, де, ймовірно, буде їх зареєстровано у 2020 році, утім, їхньою країною походження буде Україна.

news-item

news-item

news-item

news-item

Повернутись