ua

Всі новини

structure

ВИЗНАЧЕННЯ МОРОЗОСТІЙКОСТІ СОРТІВ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ ЗА ШТУЧНОГО ПРОМОРОЖУВАННЯ

30/01/2023

Повернутись

      Інформуємо щодо встановлення та оцінки морозостійкості сортів пшениці озимої за штучного проморожування.

     Вивчення сортів пшениці озимої, які проходять кваліфікаційну експертизу на придатність до поширення (1–2 років досліджень) проводять на експериментальній базі Миронівського інституту пшениці імені  В.М. Ремесла НААН за штучного проморожування в лабораторних умовах, відповідно до методики: Методика державного сортовипробування сільськогосподарських культур – Вип. І.- Загальна частина. - К. - 2000; ДСТУ 4749. Пшениця озима. Метод визначення морозостійкості сортів (2007). Визначення морозостійкості сортів пшениці озимої проводять методом проморожування рослин у низькотемпературних камерах, з наступним відрощуванням, обліком живих і загиблих рослин у порівнянні до визначених сортів-еталонів.

Повернутись