ВОС
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 03.02.2023 № 133 затверджено Методику визначення відповідності сортів капусти японської (Brassica rapa L. subsp. nipposinica (L. H. Bailey) Hanelt), капусти китайської × капусти японської (hybrids between Brassica rapa L. Emend. Metzg. ssp. chinensis (L.) Hanelt and Brassica rapa L. subsp. nipposinica (L. H. Bailey) Hanelt), капусти японської × капусти широконосої (hybrids between Brassica rapa L. subsp. nipposinica (L. H. Bailey) Hanelt and Brassica rapa L. subsp. narinosa (L. H. Bailey) Hanelt.), капусти японської × ріпи (hybrids between Brassica rapa L. subsp. nipposinica (L. H. Bailey) Hanelt and Brassica rapa L. subsp. Rapa) критеріям відмінності, однорідності та стабільності.
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 17.01.2023 № 42
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 11.05.2022 №287 затверджено Методику проведення експертизи сортів рослин групи плодових, ягідних, горіхоплідних та винограду на відмінність, однорідність і стабільність.
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.12.2016 №547 затверджено методики проведення кваліфікаційної ескпертизи сортів рослин на відмінність, однорідність і стабільність:
Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 27.10.2020 № 2162-20 внесено зміни до методик проведення кваліфікаційної ескпертизи сортів рослин на відмінність, однорідність і стабільність:
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи олійних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи зернобобових та круп’яних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи технічних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи кормових та коренеплідних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи лікарських та ефіроолійних на відмінність, однорідність і стабільність.
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 27.07.2021 №102 затверджено методики проведення кваліфікаційної ескпертизи сортів рослин на відмінність, однорідність і стабільність:
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи зернових на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи овочевих, картоплі та грибів на відмінність, однорідність і стабільність;
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16 грудня 2016 року № 547 (зі змінами та доповненнями внесеними наказами: Мінагрополітики від 16 серпня 2017 року № 465, Мінекономіки від 27 жовтня 2020 № 2162-20, Мінагрополітики від 15 грудня 2021 № 436, Мінагрополітики від 19 січня 2022 № 21, Мінагрополітики від 17 січня 2023 № 42)